Consult

 

Praktijk voor Klassieke Homeopathie

Jolande Velgersdijk

~ Consultations can be taken in English ~

 

Consult

 

Tijdens het consult is het van belang dat de homeopaat een zo goed mogelijk beeld van u krijgt. Op grond daarvan bepaalt zij welk middel voor u het best passend is in de situatie waarin u zich bevindt.

Eerste consult

In het eerste consult wordt uitgebreid gesproken over de klacht of de hulpvraag waar u mee komt. Vervolgens wordt er gesproken over andere mogelijke klachten die u nu heeft en waar u in het verleden last van heeft gehad. Ook spreken we bijvoorbeeld over uw voedselvoorkeuren, of u juist van warm of van koud houdt en uw slaappatroon.

 

 

Omdat er zo veel besproken wordt, duurt het eerste consult van anderhalf uur. Voor kinderen duurt het eerste consult een uur.

 

Aan het eind van het consult krijgt u uw middel mee of ik laat het later bij u thuis bezorgen.

Vervolgconsult

In een vervolgafspraak bespreken we hoe het met u is gegaan na de inname van het middel. Aan de hand van uw reactie op het middel en hoe het met u gaat op het moment van het vervolgconsult, wordt besloten hoe het traject verder gaat.

 

Het kan zijn dat u nogmaals hetzelfde middel krijgt of dat een nieuw middel beter passend is voor de situatie en/of fase waar u in zit.

 

Afhankelijk van de soort klacht, de ernst ervan en de reactie op het homeopathische middel zijn één of meerdere vervolgafspraken gewenst.

Tarieven

Eerste consult

60 tot 90 minuten

 

95 euro

 

Eerste consult kind (tot 11 jaar)

max 60 minuten

 

75 euro

Vervolgconsult

30 tot 45 minuten

 

60 euro

Acuut consult / telefonisch

per blok van 15 minuten

 

30 euro

Herhaalrecept

 

-

 

17,50 euro

Vergoedingen door verzekeraars

Via de link hieronder kunt u een overzicht bekijken waarop staat uitgewerkt welke verzekeraars binnen welke pakketten het consult (deels) vergoeden.

Als homeopaat ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH), ik heb de opleiding Medische Basis Kennis afgerond en ik ben ingeschreven bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Bij twijfel kunt u altijd uw verzekeringsmaatschappij bellen om te vragen of zij een vergoeding uitbetalen.

 

Overzicht vergoedingen 2018

 

N.B.: Bij een aantal verzekeraars staat de praktijk geregistreerd onder de handelsnaam:

'Aandacht, praktijk voor gezondheid en ontspanning'

Consult aan huis

Indien het voor u lastig is om naar de praktijk te komen, is het mogelijk om het consult bij u thuis te houden, mits u binnen een straal van 25 kilometer van de praktijk woont. Voor de eerste 10 kilometer wordt 15 euro extra in rekening gebracht. Woont u tussen de 10 en de 25 kilometer bij de praktijk vandaan, dan wordt 25 euro extra in rekening gebracht.

Behandeling

De behandeling van uw klacht bij een klassiek homeopaat, begint met een eerste consult. Dit is een uitgebreid gesprek. U krijgt een homeopathisch middel, waarvan we in een volgend consult de uitwerking bespreken. Afhankelijk van het verloop volgen één of meerdere vervolgconsulten.

vragenlijst

Vragenlijst

Voorafgaand aan het eerste consult vult u een vragenlijst in. Deze neemt u mee naar het consult. De lijst kunt u hieronder downloaden

acuut consult

Acuut consult

In acute gevallen is het niet altijd nodig en soms zelfs niet wenselijk een consult te plannen. Vaak kan op basis van de acute symptomen een 'EHBO middel' worden geadviseerd. Het volgen van een cursus en de EHBO kit in huis hebben, helpt.

herhaalrecept

Herhaal recept

Wanneer klachten bijvoorbeeld periodiek terugkeren, en de patiënt reageert goed op een bepaald middel, kan het zelfde middel zonder nieuw consult worden voorgeschreven. Dit kan bijvoorbeeld bij hooikoorts het geval zijn.

reguliere medicatie

Reguliere medicatie

Over het algemeen kan homeopathie goed naast reguliere medicatie ingezet worden. Het is belangrijk dat u met de homeopaat bespreekt welke reguliere medicatie u gebruikt. De homeopaat kan in overleg met u een brief opstellen voor uw huisarts over de homeopathische behandeling.

Via onderstaand formulier kunt u een bericht sturen

De gegevens die u hieronder invult worden enkel gebruikt om contact op te nemen naar aanleiding van uw bericht.

 
 
 

Te behandelen klachten zijn onder andere:

 • Allergie en hooikoorts
 • Terugkerende keel-, neus- en oorklachten
 • Stress, overspanning, burnout
 • Huidproblemen, bv eczeem en psoriasis
 • Hoofdpijn, migraine
 • Pijnlijke gewrichten, pezen, spieren
 • Verzwakte weerstand, minder energie
 • Chronische aandoeningen
 • Angsten en fobieën
 • Vermoeidheid, slapeloosheid
 • Onrust, ADHD, dyslexie
 • Blijvende klachten na vaccinaties
 • Bijwerkingen van medicatie
 • Menstruatie, zwangerschap, overgang
 • Niet lekker in je vel zitten, zoals veel boos, verdrietig of somber zijn
 • Menstruatieklachten en/of huidklachten bij pubers
 • In de knel tussen ambities en zorgtaken
 • Als loslaten/verwerken moeilijk is

Mocht u twijfelen of homeopathie iets voor u kan betekenen, dan kunt u contact met me op nemen. Onder de menu-optie CONTACT vindt u de contactgegevens.

Copyright (c) 2011-2018