Jolande

Leven is voor mij bewust datgene ervaren wat dit leven ons brengt.

In een optimale situatie, die we zelf grotendeels kunnen creëren, hebben we tijd, ruimte, energie en creativiteit zodat we in harmonie kunnen zijn met datgene wat we doen en datgene wat zich om ons heen bevindt.

Na het Atheneum, studeerde ik met veel plezier pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van mijn academische titel, werkte ik in de kinderopvang en in het buurtwerk. Daarna ben ik het bedrijfsleven ingegaan, waar ik 17 jaar als consultant en project manager werkte. Ook dit deed ik met veel plezier en overgave. Vooral de mensen waar ik mee werkte inspireerden mij. Het mooiste resultaat was voor mij niet zozeer het op tijd en binnen budget geïmplementeerd ICT systeem, maar mensen die (weer) betrokken zijn bij datgene wat ze doen, die zelf sturing geven aan hun werk en hun leven.


De interesse in 'de mens' in al zijn hoedanigheden, maakte dat ik in 2007 besloot om mijn werk te combineren met een opleiding tot complementair therapeut. De benadering van ziek zijn en gezondheid binnen de homeopathie en de diepe werking van de homeopathische middelen, maakten dat ik dit als hoofdrichting heb gekozen. In 2015 studeerde ik af als homeopaat met een scriptie over burn-out.


In 2016 rondde ik de opleiding Medische Basis kennis af. Deze studie is vanuit de zorgverzekeraars een vereiste aan complementair therapeuten, om vergoed te worden vanuit een aanvullende verzekering. Sindsdien volg ik jaarlijks nascholingen op het gebied van Homeopathie, Medische kennis en ook op over andere onderwerpen die voor de praktijk van belang zijn, bijvoorbeeld leefstijl. Een lijst met een deel van deze nascholingen kan je terugvinden rechts op deze pagina.


Sinds 2022 geef ik les aan Auryn, een opleidingsinstituut waar integratieve gezondheid hoog in het vaandel staat. Ik geef daar onder andere les in de vakken Materia Medica en Homeopathsiche Training. Als docent ben ik gecertificeerd door het CRKBO.


In 2022 en 2023 ben ik voor  Homeopaten zonder Grenzen naar Malawi geweest, waar ik samen met een collega les en supervisie heb gegeven en consulten heb gedaan in samenwerking met de mensen die we daar opleiden.


foto jolande sportief

Naast mijn werk, dat mij veel voldoening geeft, loop ik graag een rondje buiten. De omgeving hier biedt veel mogelijkheden om in de polder, langs het water, tussen de bomen of in de duinen het lichaam te laten werken en ook daarmee het zelfgenezend vermogen te activeren. Ook ben ik regelmatig in de sportschool te vinden voor een les yoga of tai chi.


Ik hou van lekker, en gezond, eten. In het weekend vind ik het heerlijk om met verse groenten nieuwe recepten uit te proberen en te spelen met eerder beproefde recepten om vervolgens samen met anderen te genieten van (h)eerlijk eten.


Verder leer ik Spaans en heb ik me aangesloten bij een leesclub, zodat ik ook regelmatig een roman lees.


Gevolgde opleidingen

Jaarlijks volg ik verschillende nascholingsdagen op het gebied van homeopathie, medische kennis en leefstijl


2015 - 2024  Nascholingsdagen op het gebied van

                     Homeopathie, medische kennis,

                     opvoeding en kinderen en leefstijl

2015 - 2016  Medsiche basiskennis Plato School voor

                     Homeopathie - Alex Leupen en anderen

2013 - 2015  Homeopathie (afstudeerfase)

                     School voor Homeopathie

2007 - 2013  Homeopathie, counseling, massage

                     Hippocrates, Bloemendaal 

1989 - 1994  Pedagogische Wetenschappen

                      Universiteit van Amsterdam