Jolande

Leven is voor mij bewust datgene ervaren wat dit leven ons brengt. In een optimale situatie, die we zelf grotendeels kunnen creëren, hebben we tijd, ruimte, energie en creativiteit zodat we in harmonie kunnen zijn met datgene wat we doen en datgene wat zich om ons heen bevindt.

profiel foto jolande sportief

Na het Atheneum, studeerde ik met veel plezier pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van mijn academische titel, werkte ik in de kinderopvang en in het buurtwerk. Daarna ben ik het bedrijfsleven ingegaan, waar ik 17 jaar als consultant en project manager werkte. Ook dit deed ik met veel plezier en overgave. Vooral de mensen waar ik mee werkte inspireerden mij. Het mooiste resultaat was voor mij niet zozeer het op tijd en binnen budget geïmplementeerd ICT systeem, maar mensen die (weer) betrokken zijn bij datgene wat ze doen, die zelf sturing geven aan hun werk en hun leven.


De interesse in 'de mens' in al zijn hoedanigheden, maakte dat ik in 2007 besloot om mijn werk te combineren met een opleiding tot complementair therapeut. De benadering van ziek zijn en gezondheid binnen de homeopathie en de diepe werking van de homeopathische middelen, maakten dat ik dit als hoofdrichting heb gekozen. In 2015 studeerde ik af als homeopaat met een scriptie over burn-out.


In 2016 rondde ik de opleiding Medische Basis kennis af. Deze studie is vanuit de zorgverzekeraars een vereiste aan complementair therapeuten, om vergoed te worden vanuit een aanvullende verzekering. ook volgde ik in 2016 de opleiding Homeopathische Detox Therapie (HDT). De basis van HDT is de CEASE methode zoals ontwikkeld door Tinus Smit. Het is een aanvulling op klassieke homeopathie waarbij extra aandacht is voor het ontgiften van het lichaam van bijvoorbeeld vaccinaties, andere medicatie en zware metalen. Verder heb ik in 2016 een aantal interessante studiedagen gevolgd op het gebied van orthomoleculaire ondersteuning en bioresonantie. Ik zie dit als een mooie en waardevolle aanvulling op de homeopathische behandeling om uit te werken waar eventuele gevoeligheden en tekorten zijn.


Ook in 2017 heb ik interessante nascholingen gevolgd op het gebeid van homeopathie en orthomoleculaire ondersteuning. Daarnaast ben ik begonnen aan de opleiding Trainer Hormoonfactor van Ralph Moorman. Deze opleiding heb ik in januari 2018 afgerond. De kennis uit deze opleiding kan apart van homeopathie maar ook geïntegreerd in een homeopathisch behandeltraject worden ingezet.


Sinds 2022 geef ik les aan Auryn, een opleidingsinstituut waar integratieve gezondheid hoog in he tvaandel staat. Ik geef daar onder andere les in de vakken Materia Medica en Homeopathsiche Training. Als docent ben ik gecertificeerd door het CRKBO.


Ik doe vrijwilligerswerk, als secretaris voor Homeopaten zonder Grenzen. Ook werk ik voor deze stichting mee

in projecten waarbij we homeopathie uitdragen, doormiddel van consulten, training van mensen en het beschikbaarstellen van voeding en gezondheidsproducten.


foto jolande sportief

Naast mijn werk, dat mij veel voldoening geeft, loop ik graag een rondje buiten. De omgeving hier biedt veel mogelijkheden om in de polder, langs het water, tussen de bomen of in de duinen het lichaam te laten werken en ook daarmee het zelfgenezend vermogen te activeren. Ook ben ik regelmatig in de sportschool te vinden voor een les pilates of yoga.


Ik hou van lekker, en gezond, eten. In het weekend vind ik het heerlijk om met verse groenten nieuwe recepten uit te proberen en te spelen met eerder beproefde recepten om vervolgens samen met anderen te genieten van (h)eerlijk eten.


Via onderstaand formulier kunt u een bericht sturen

(De gegevens die u hieronder invult worden enkel gebruikt om contact op te nemen naar aanleiding van uw bericht.)

 
 
 
 
 

Zelf een afspraak inplannen:


Via de digitale agenda kunt u zelf een afspraak plannen.Plan een afspraak in Haarlem

Plan een afspraak in Heemstede


agenda

Gevolgde opleidingen

Jaarlijks volg ik verschillend losse nascholingsdagen op het gebied van homeopathie, medische kennis en leefstijl


2021 - 2023 Holistische Tumortherapie AVKH

2022             Gedrags- en ontwikkelingsproblemen bij jonge kinderen; gemmotherapie AVKH

2021             Reflexintegratie INPP   

2018 - 2019 KPNI  - Klinische PsychoNeuroImmunoligie

Natura Foundation - Leo Pruimboon

2018 - 2019  Homeopathie en Kanker

Stichting Hahnemann Homeopathie - Ewald Stöteler

2017 - 2018  Trainer Hormoonfactor

Sonnevelt Opleidingen - Ralph Moorman

2016 - 2016  Homeopathische Detox Therapie

Ton Janssen

2015 - 2016  Medsiche basiskennis Plato

School voor Homeopathie - Alex Leupen

2013 - 2015  Homeopathie (afstudeerfase)

School voor Homeopathie

2007 - 2013  Homeopathie, counseling, massage

Hippocrates Akademie voor Natuurgeneeskunde 

1989 - 1994  Pedagogische Wetenschappen

Universiteit van Amsterdam