Kinderen

Kinderen en homeopathie

In mijn praktijk zie ik wekelijks veel kinderen. Naast klassiek homeopaat ben ik ook pedagoog.


Waarom homeopathie voor kinderen?

ouder met kind

Ouders kiezen vaak voor homeopathie voor hun kinderen als ze hun zoon of dochter willen ondersteunen in de gezondheid. Als ouder wil je immers je kind het beste geven zodat ze zich zo goed mogelijk ontwikkelen: lichamelijk, emotioneel en ook sociaal. Een homeopathische behandeling is een veilige en natuurlijke methode, die zorgt voor een blijvend resultaat. Met homeopathie worden namelijk de oorzaak van de klacht aangepakt.


Ook zie ik ouders met hun kind op consult omdat ze de chemische belasting van reguliere medicatie te zwaar vinden voor hun nog jonge kind. Homeopathische geneesmiddelen worden gemaakt uit natuurlijke grondstoffen, zoals planten, mineralen en dierlijke producten. Deze producten worden verdund zodat ze een energetische, stimulerende werking hebben. De middelen bevatten geen stoffen die belastend zijn voor het lichaam, ze hoeven bijvoorbeeld niet door de lever omgezet of afgebroken te worden.


Het afweersysteem

meisje bij kermis

Ieder mens, ieder kind heeft van nature een zelfherstellend vermogen. Bij gezonde kinderen is het afweersysteem in staat allerlei virussen, bacteriën en andere ziekteverwekkende organismen in bedwang te houden. Dit zelfherstellend vermogen is bij kinderen meestal zelfs groter dan bij oudere mensen..

Zo’n spoedige genezing gaat echter niet altijd vanzelf. Er zijn kinderen die niet op eigen kracht over bepaalde kwalen heenkomen, zoals terugkerende verkoudheden, oorontstekingen, bronchitis en dergelijke. Er zijn ook aandoeningen die niet vanzelf genezen, bijvoorbeeld chronische aandoeningen zoals astma en eczeem.


Met homeopathie kan je het natuurlijke genezingsproces een duwtje in de goede richting geven.


Homeopathie is maatwerk

Bij een homeopathische behandeling staat uw kind centraal. Wanneer u met uw kind op bezoek komt bij een klassiek homeopaat zal deze u en uw kind veel vragen stellen. Niet alleen waar uw kind last van heeft, is belangrijk, maar ook hoe de klachten zijn ontstaan en waardoor deze klachten verbeteren of juist erger worden. Alles wat met uw kind te maken heeft kan aan de orde komen, bijvoorbeeld het eet- en slaapgedrag, het karakter, de zwangerschap en ziekten die in de familie voorkomen. Als de homeopaat een goed beeld krijgt van uw kind, kan het juiste middel ingezet worden.

Het consult

gamende jongen

Natuurlijk is een uitgebreid gesprek met de ouders nodig, maar ook het observeren van het kind is van groot belang: de lichaamsbouw, de houding, gelaatskleur, geur, temperatuur en ontlasting. Ook het gedrag van het kind: maakt het gemakkelijk contact, is het vrolijk, boos, stil of dwingend? Wie is deze persoon en hoe reageert  hij of zij op de wereld om zich heen?


Zodra de kinderen zelf kunnen praten, gaat de homeopaat ook het gesprek aan met het kind. Soms gaat dat alleen over waar ‘de auto’ is en welke kleur die heeft of hoe het kind zelf heet en hoeveel jaar hij of zij is. Als ze wat ouder zijn kunnen ze vertellen wat ze gedaan hebben eerder die dag en weer later over waarom ze het op school leuk vinden of juist niet. De klassiek homeopaat houdt hier rekening met dit alles

.

Kan homeopathie iets betekenen voor uw kind?

Door deze ‘totaalaanpak’ zal een homeopathisch geneesmiddel niet alleen de klacht verbeteren maar ook een positieve uitwerking hebben op andere zaken, zoals op de weerstand of op de ontwikkeling van uw kind. Kortom, door een homeopathische behandeling kan er verrassend veel verbeteren bij uw kind!

Denkt u dat een homeopathische behandeling zinvol kan zijn voor uw kind, maak dan een afspraak of neem vrijblijvend contact op.

Voor iedereen

Klassieke homeopathie is een diepwerkende geneeswijze voor lichamelijke én emotionele klachten. Onderaan de website worden enkele voorbeelden genoemd van veelvoorkomende klachten waarmee u bij een klassiek homeopaat terecht kunt. Een aantal onderwerpen waar ik me verder in verdiept heb, staan hieronder

Thema's

het jonge kind

Het jonge kind

Als pedagoog heb ik altijd al interesse gehad in jonge kinderen, met name 0 tot 4 jarigen. Kinderen reageren vaak erg goed op homeopathie, daarbij zijn de middelen niet belastend voor het lichaam. Lees hiernaast meer over homeopathie en kinderen.

vaccinaties

Vaccinaties

Vaccinaties zoals aangeboden door het RIVM zijn niet verplicht. U kunt er voor kiezen het programma (deels) te volgen. Er zijn ook alternatieven.  Klik hier voor meer informatie.

burn-out

Burn-out

In mijn eindscriptie voor homeopathie heb ik onderzocht hoe homeopathie kan worden ingezet bij burn-out.

Een samenvatting van de scriptie kunt u hier bekijken.     Samenvatting scriptie

zwangerschap

Zwangerschap

Voor veel vrouwen is dit een bijzondere periode in hun leven. Toch kunnen er allerlei klachten zijn. Homeopathie kan worden toegepast  tijdens de zwangerschap, rondom de bevalling en daarna.

menopauze

Menopauze

De menopauze kan gepaard gaan met fysieke, emotionele en psychische symptomen. Homeopathie kan u ondersteunen weer uw eigen, nieuwe balans te vinden. Klik hier voor meer informatie.

sportblessures

(Sport)blessures

Als hardloper en  sportmasseur weet ik hoe vervelend een blessure kan zijn. Een spoedig en grondig herstel is belangrijk. Homeopathie kan hier bij helpen.