Mannen

Mannen

Jazeker, er komen ook mannen naar de homeopaat.


Ik geef het toe, de meeste patiënten zijn kinderen, gevolgd door vrouwen en de mannen sluiten de rij. Hoe dat komt? Daar zijn allerlei theorieën over. Mannen, gemiddeld, zoeken minder snel hulp, vinden dat ze het zelf moeten oplossen, willen een ‘quick fix’, zijn iets minder geneigd om een complementaire geneeswijze te kiezen. En dat zegt allemaal niks over een individu.


Gelukkig maar, want ik heb al aardig wat mannen in de praktijk gezien, die goed en snel reageren op homeopathie.


  • Mannen die voor hooikoortsklachten kwamen. Met behulp van homeopathie hebben ze hun medicatie kunnen afbouwen.
  • Mannen met spierklachten in de vorm van spit; met spierpijn in de borstkas door veel hoesten of door een klap op de borstkas; met spierpijn in de ledematen door fanatiek sporten; met kramp in de spieren en met spierpijn in de schouders door spanning of een verkeerde houding.
  • Mannen met klachten in de gewrichten, bijvoorbeeld jicht, artritis of artrose. Vaak is dan ook aanpassing van voeding en leefstijl heel belangrijk. In het begin zien ze daar nogal eens tegenop. Maar als ze dan het verschil merken, zien ze het belang ervan in.
  • Mannen die zich vermoeid of uitgeput voelen. Okay, ze doen dan ook veel: verantwoordelijk werk, gezin, sporten, met vrienden op stap. Maar langzamerhand gaat het enthousiasme er van af. Ik heb dat gezien bij mannen die richting de pensioenleeftijd gaan en de zoveelste reorganisatie meemaken. Ik zag het ook bij dertigers en veertigers die het met jonge kinderen thuis het een flinke klus vinden om steeds weer overal energie voor te hebben. En er kwamen twintigers in de praktijk die in de werkomgeving een plaats voor zichzelf moeten uitwerken en in zichzelf een plaats voor het werk.
  • Mannen met griep en verkoudheden. Een enkele griep of verkoudheid hoort er gewoon bij. Vitamine C, een klassieke grog, rust nemen en uitzieken. Maar als het steeds terugkeert, zegt het iets over de weerstand.
  • Mannen met overgewicht, waarbij alleen op voeding letten vaak niet (blijvend) werkt. Voeding, beweging maar ook ademhaling en stress zijn factoren die zeker meespelen. De hormonen zoals testosteron, groeihormoon, insuline, cortisol en melatonine kunnen aardig uit balans raken. Je hoeft echt geen vrouw te zijn om last te hebben van je hormonen.
  • Mannen die alternatieve mogelijkheden van reisvaccinaties, statines (cholesterolverlagers) of andere medicatie willen onderzoeken.
  • Mannen met maag- en darmklachten. Soms meteen na het eten, soms als ze in bed liggen (brandend maagzuur), soms in spannende periodes, soms al jarenlang.
Wil jij als man ook eens kijken wat homeopathie voor jou kan betekenen, of hoe homeopathie jou kan ondersteunen, neem dan contact op.

Voor iedereen

Klassieke homeopathie is een diepwerkende geneeswijze voor lichamelijke én emotionele klachten. Onderaan de website worden enkele voorbeelden genoemd van veelvoorkomende klachten waarmee u bij een klassiek homeopaat terecht kunt. Een aantal onderwerpen waar ik me verder in verdiept heb, staan hieronder

Thema's

het jonge kind

Het jonge kind

Als pedagoog heb ik altijd al interesse gehad in jonge kinderen, met name 0 tot 4 jarigen. Kinderen reageren vaak erg goed op homeopathie, daarbij zijn de homeopathische middelen niet belastend. Lees hier meer over homeopathie en kinderen.

vaccinaties

Vaccinaties

Vaccinaties zoals aangeboden door het RIVM zijn niet verplicht. U kunt er voor kiezen het programma (deels) te volgen. Er zijn ook alternatieven.  Klik hier voor meer informatie.

burn-out

Burn-out

In mijn eindscriptie voor homeopathie heb ik onderzocht hoe homeopathie kan worden ingezet bij burn-out.

Een samenvatting van de scriptie kunt u hier bekijken.     Samenvatting scriptie

zwangerschap

Zwangerschap

Voor veel vrouwen is dit een bijzondere periode in hun leven. Toch kunnen er allerlei klachten zijn. Homeopathie kan worden toegepast  tijdens de zwangerschap, rondom de bevalling en daarna.

menopauze

Menopauze

De menopauze kan gepaard gaan met fysieke, emotionele en psychische symptomen. Homeopathie kan u ondersteunen weer uw eigen, nieuwe balans te vinden. Klik hier voor meer informatie.

sportblessures

(Sport)blessures

Als hardloper en  sportmasseur weet ik hoe vervelend een blessure kan zijn. Een spoedig en grondig herstel is belangrijk. Homeopathie kan hier bij helpen.