Vaccinaties

Vaccinaties

Rondom vaccinaties is veel te doen, al jaren en dat zal voorlopig ook zo blijven. Veel ouders van jonge kinderen vragen zich op een bepaald moment af of ze hun kind wel (verder) willen laten vaccineren. Ook van mensen die naar verre oorden op vakantie gaan, krijg ik de vraag of ze de geadviseerde vaccins wel of niet moeten nemen.


Vaak zie je mensen die pertinent tegen of pertinent voor vaccineren zijn, waarbij het moeilijk lijkt om naar ‘de andere partij’ te luisteren. Dat is best lastig, vooral wanneer die ’twee partijen’ samen een kind hebben waarvoor ze gezamenlijk een beslissing moeten nemen. Ik kom dat regelmatig tegen in de praktijk. Ook hoor ik vaak dat er vanuit de omgeving negatief wordt gereageerd op de gedachte om niet te vaccineren. Het is van belang dat de ouders zich goed laten informeren over de pro’s en contra’s van de verschillende mogelijkheden. Als homeopaat kan ik helpen deze informatie aan te reiken. De keuze is vrij en geheel aan de patiënt, en bij kinderen aan hun ouders.


Homeopathie biedt alternatieve en complementaire mogelijkheden voor vaccinaties. Dit geldt zowel voor  de vaccinaties uit het RIVM vaccinatieschema voor kinderen als voor de griepprik en reisvaccins.


Heeft u hier vragen over, dan kunt u contact opnemen met de praktijk.

familie

VACCINEREN – EEN VRIJE KEUZE

In veel gevallen kunt u er voor kiezen om niet te vaccineren, u kunt afwijken van het schema van het RIVM. Ook kunt u uzelf of uw kind rondom de  vaccinaties homeopathisch begeleiden middels homeopathie. 


RIJKSVACCINATIE SCHEMA

Op de website van het RIVM is het standaard vaccinatie schema te vinden (http://www.rijksvaccinatieprogramma.nl/). Dit schema wordt veelal ook door de consultatiebureaus aangehouden. Veel kinderen komen aardig door de vaccinaties heen. Er is geen (direct) aanwijsbare schade. De kosten worden niet aan u doorberekend, wanneer u gebruik maakt van de vaccinaties uit dit schema.


Het standaard schema kan worden aangepast op de individuele behoefte: Als uw kind koorts heeft of ziek is op de geplande vaccinatie datum, dient de vaccinatie uitgesteld te worden. Het is ook mogelijk om het schema later in te laten gaan. De eerste jaren is het immuunsysteem van een mens nog niet volledig ontwikkeld. Tevens is het mogelijk om deels aan het schema deel te nemen, bijvoorbeeld omdat je bepaalde ziekten zo veel mogelijk wil voorkomen en het van andere minder belangrijk vindt om er tegen te vaccineren.


VERTROUWEN OP HET IMUUNSYSTEEM

Als mens hebben we in de afgelopen duizenden jaar een actief en uitgekiend systeem ontwikkeld dat ons, al lerende en aanpassende, helpt om om te gaan met bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers. Het leren omgaan en wegwerken van zo’n ziekteverwekker geeft ziektesymptomen zoals koorts, malaise, hoofdpijn, ontstekingen. Vervelend, maar niet onoverkomelijk. Het is dan zaak rust te houden en in de gaten te houden of het systeem niet te veel belast wordt en de koorts niet te hoog wordt. Tijdens dit ziek zijn, zijn er tal van mogelijkheden om dit in de gaten te houden en het systeem te ondersteunen. Homeopathie is één van de mogelijkheden.


HOMEOPATHISCH BEGELEIDEN

Het is mogelijk om vaccinaties homeopathisch en met supplemeneten te begeleiden.


Wilt u weten hoe u uzelf of uw kind met supplementen en homeopathie kunt ondersteunen rondom de vaccinatie of wat de mogelijkheden zijn om met homeopathie het immuunsysteem te versterken, dan kunt u contact opnemen met de praktijk.   

groep

Voor iedereen

Klassieke homeopathie is een diepwerkende geneeswijze voor lichamelijke én emotionele klachten. Onderaan de website worden enkele voorbeelden genoemd van veelvoorkomende klachten waarmee u bij een klassiek homeopaat terecht kunt. Een aantal onderwerpen waar ik me verder in verdiept heb, staan hieronder

Thema's

vaccinaties

Vaccinaties

Vaccinaties zoals aangeboden door het RIVM zijn niet verplicht. U kunt er voor kiezen het programma (deels) te volgen. Er zijn ook alternatieven. Zie de tekst hiernaast voor meer informatie.

burn-out

Burn-out

In mijn eindscriptie voor homeopathie heb ik onderzocht hoe homeopathie kan worden ingezet bij burn-out.

Een samenvatting van de scriptie kunt u hier bekijken.     Samenvatting scriptie

het jonge kind

Het jonge kind

Als pedagoog heb ik altijd al interesse gehad in jonge kinderen, met name 0 tot 4 jarigen. Kinderen reagaren vaak erg goed op homeopathie, daarbij zijn de homeopathische middelen niet belastend. Lees meer over homeopathie en kinderen.

zwangerschap

Zwangerschap

Voor veel vrouwen is dit een bijzondere periode in hun leven. Toch kunnen er allerlei klachten zijn. Homeopatie kan worden toegepast  tijdens de zwangerschap, rondom de bevalling en daarna.

menopauze

Menopauze

De menopauze kan gepaard gaan met fysieke, emotionele en psychische symptomen. Homeopathie kan u ondersteunen weer uw eigen, nieuwe balans te vinden. Klik hier voor meer informatie.

sportblessures

(Sport)blessures

Als hardloper en  sportmasseur weet ik hoe vervelend een blessure kan zijn. Een spoedig en grondig herstel is belangrijk. Homeopathie kan hier bij helpen.