Vrouwen

Homeopathie voor vrouwen

mneopauze groot

Natuurlijk is iedereen die aan zijn of haar gezondheid wil werken, van harte welkom bij mij in de praktijk: mannen en vrouwen van alle leeftijden.

In  mijn praktijk zie ik vooral kinderen. De tweede 'groep' wordt gevormd door vrouwen.

Ik zie vrouwen van alle leeftijden, van jong tot oud. De redenen waarom ze naar de praktijk komen zijn net zo divers als de vrouwen zelf.Fysieke en mentale klachten

Ze komen naar de praktijk met klachten die ik ook bij andere doelgroepen zie, zoals vermoeidheid, problemen met slapen, darmklachten, huidklachten, onrust, verdriet, boosheid, burn-out, griep,  verminderde weerstand, gewrichtspijn en meer.


Hormonale klachten

Daarnaast zijn er ook vrouwen die komen met hormonale klachten. Dat kan al bij jonge meisjes zijn, als er klachten ontstaan rondom de eerste menstruaties, zoals veel buikpijn, veel bloedverlies, acne, humeurigheid.. Ook later kunnen er hormonale klachten zijn zoals PMS, PCOS, endometriose, het uitblijven van de menstruatie na het stoppen met de orale anticonceptie, fertiliteitproblemen, hormonaal disbalans na een zwangerschap en overgangsklachten. Meer over oestrogeendominantie en de overgang kunt u hier lezen.

Hormonale klachten kunnen ook over andere hormonen gaan, bijvoorbeeld over cortisol als stresshormoon of over schilklierhormonen of insuline. Is er eenmaal een disbalns in hormonen, dan zie ik regelmatig dat ook andere hormonen in disbalans geraken. Ook hier heb ik me in verdiept met een opleiding Trainer Hormoonfactor. Op mijn website vindt u een korte tekst over hormonen.


Individueel

De problemen die zich bij vrouwen voordoen bij de hormonale veranderingen komen deels overeen, maar zijn ook individueel. De klachten, de aanleiding en de beleving zijn verschillend. Bij klassieke homeopathie wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan die verschillen, daar wordt de behandeling op afgestemd.  De homeopaat wil, om de behandeling te bepalen, ook weten wat uw ziektegeschiedenis is, welke andere klachten er zijn en hoe u in het leven staat. Omdat bij klassieke homeopathie het totaal beeld van u als mens van belang is, neemt het eerste consult al gauw anderhalf uur in beslag. Afhankelijk van de ernst van de klachten en de mate van verbetering kunnen vervolggesprekken en verschillende homeopathische middelen nodig zijn in de behandeling.


Neem vrijblijvend contact met me op als u vragen  heeft of een afspraak wilt maken.

groep

Voor iedereen

Klassieke homeopathie is een diepwerkende geneeswijze voor lichamelijke én emotionele klachten. Onderaan de website worden enkele voorbeelden genoemd van veelvoorkomende klachten waarmee u bij een klassiek homeopaat terecht kunt. Een aantal onderwerpen waar ik me verder in verdiept heb, staan hieronder

Thema's

vaccinaties

Vaccinaties

Vaccinaties zoals aangeboden door het RIVM zijn niet verplicht. U kunt er voor kiezen het programma (deels) te volgen. Er zijn ook alternatieven. Klik hier voor meer informatie.

burn-out

Burn-out

In mijn eindscriptie voor homeopathie heb ik onderzocht hoe homeopathie kan worden ingezet bij burn-out.

Een samenvatting van de scriptie kunt u hier bekijken.     Samenvatting scriptie

het jonge kind

Het jonge kind

Als pedagoog heb ik altijd al interesse gehad in jonge kinderen, met name 0 tot 4 jarigen. Kinderen reageren vaak erg goed op homeopathie, daarbij zijn de homeopathische middelen niet belastend. Lees meer over homeopathie en kinderen.

zwangerschap

Zwangerschap

Voor veel vrouwen is dit een bijzondere periode in hun leven. Toch kunnen er allerlei klachten zijn. Homeopathie kan worden toegepast  tijdens de zwangerschap, rondom de bevalling en daarna.

menopauze

De overgang

De ovegang kan gepaard gaan met fysieke, emotionele en psychische symptomen. Homeopathie kan u ondersteunen weer uw eigen, nieuwe balans te vinden. Klik hier voor meer informatie.

sportblessures

(Sport)blessures

Als hardloper en  sportmasseur weet ik hoe vervelend een blessure kan zijn. Een spoedig en grondig herstel is belangrijk. Homeopathie kan hier bij helpen.