Jolande


Praktijk voor Klassieke Homeopathie

Jolande Velgersdijk

Leven is voor mij bewust datgene ervaren wat dit leven ons brengt. In een optimale situatie, die we zelf grotendeels kunnen creëren, hebben we tijd, ruimte, energie en creativiteit zodat we in harmonie kunnen zijn met datgene wat we doen en datgene wat zich om ons heen bevindt.

profiel foto jolande sportief

Na het Atheneum, studeerde ik met veel plezier pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van mijn academische titel, werkte ik in de kinderopvang en in het buurtwerk. Daarna ben ik het bedrijfsleven ingegaan, waar ik 17 jaar als consultant en project manager werkte. Ook dit deed ik met veel plezier en overgave. Vooral de mensen waar ik mee werkte inspireerden mij. Het mooiste resultaat was voor mij niet zozeer het op tijd en binnen budget geïmplementeerd ICT systeem, maar mensen die (weer) betrokken zijn bij datgene wat ze doen, die zelf sturing geven aan hun werk en hun leven.


De interesse in 'de mens' in al zijn hoedanigheden, maakte dat ik in 2007 besloot om mijn werk te combineren met een opleiding tot complementair therapeut. De benadering van ziek zijn en gezondheid binnen de homeopathie en de diepe werking van de homeopathische middelen, maakten dat ik dit als hoofdrichting heb gekozen. In 2015 studeerde ik af als homeopaat met een scriptie over burn-out.


In 2016 rondde ik de opleiding Medische Basis kennis af. Deze studie is vanuit de zorgverzekeraars een vereiste aan complementair therapeuten, om vergoed te worden vanuit een aanvullende verzekering. ook volgde ik in 2016 de opleiding Homeopathische Detox Therapie (HDT). De basis van HDT is de CEASE methode zoals ontwikkeld door Tinus Smit. Het is een aanvulling op klassieke homeopathie waarbij extra aandacht is voor het ontgiften van het lichaam van bijvoorbeeld vaccinaties, andere medicatie en zware metalen. Verder heb ik in 2016 een aantal interessante studiedagen gevolgd op het gebied van orthomoleculaire ondersteuning en bioresonantie. Ik zie dit als een mooie en waardevolle aanvulling op de homeopathische behandeling om uit te werken waar eventuele gevoeligheden en tekorten zijn.


Ook in 2017 heb ik interessante nascholingen gevolgd op het gebeid van homeopathie en orthomoleculaire ondersteuning. Daarnaast ben ik begonnen aan de opleiding Trainer Hormoonfactor van Ralph Moorman. Deze opleiding heb ik in januari 2018 afgerond. De kennis uit deze opleiding kan apart van homeopathie maar ook geïntegreerd in een homeopathisch behandeltraject worden ingezet.


In 2018 volgde ik de studiedagen Homeopathie en Kanker bij Ewald Stöterler in Almelo en in september ben ik begonnen aan de opleiding Klinische Psycho Neuro Immunologie, KPNI, bij Natura Foundation.

foto jolande sportief


Naast mijn werk, dat mij veel voldoening geeft, loop ik graag een rondje buiten. De omgeving hier biedt veel mogelijkheden om in de polder, langs het water, tussen de bomen of in de duinen het lichaam te laten werken en ook daarmee het zelfgenezend vermogen te activeren. Ook ben ik regelmatig in de sportschool te vinden voor een les pilates of yoga


Ik hou van lekker, en gezond, eten. In het weekend vind ik het heerlijk om met verse groenten nieuwe recepten uit te proberen en te spelen met eerder beproefde recepten om vervolgens met vrienden te genieten van (h)eerlijk eten.


Via onderstaand formulier kunt u een bericht sturen

(De gegevens die u hieronder invult worden enkel gebruikt om contact op te nemen naar aanleiding van uw bericht.)

 
 
 
 
 

Zelf een afspraak inplannen:


Haarlem


Heemstede

agenda


Te behandelen klachten zijn onder andere:

 •  Allergie en hooikoorts
 •  Terugkerende keel-, neus- en oorklachten
 •  Stress, overspannen zijn, burn-out
 •  Huidproblemen, bv eczeem en psoriasis
 •  Hoofdpijn, migraine
 •  Pijnlijke gewrichten, pezen, spieren
 •  Verzwakte weerstand, minder energie
 •  Chronische aandoeningen
 •  Angsten en fobieën
 •  Vermoeidheid, slapeloosheid
 •  Onrust, ADHD, dyslexie
 •  Blijvende klachten na vaccinaties
 •  Bijwerkingen van medicatie
 •  Menstruatie, zwangerschap, overgang
 •  Niet lekker in je vel zitten, zoals veel boos, verdrietig of somber zijn
 •  Menstruatieklachten en/of huidklachten bij pubers
 •  In de knel tussen ambities en zorgtaken
 •  Als loslaten/verwerken moeilijk is

Mocht u twijfelen of homeopathie iets voor u kan betekenen, dan kunt u contact met me op nemen. Onder de menu-optie CONTACT vindt u de contactgegevens.

Copyright (c) 2011-2019