Voor wie

 

Praktijk voor Klassieke Homeopathie

Jolande Velgersdijk

Voor wie?

familie

Sommige mensen gaan naar een klassiek homeopaat als ze uitgedokterd zijn in het reguliere circuit. Het is waar dat homeopathie dan veel kan betekenen, maar het is niet het enige werkterrein. Ook bij acute ziektebeelden, zoals blaasontsteking, borstontsteking en een migraineaanval, kan heel snel verlichting worden verkregen met een passend homeopathisch middel. Een acuut beeld kan het begin zijn van een chronische aandoening. Juist dan kan een ernstiger ziektebeeld voorkomen worden door klassieke homeopathie.

 

Homeopathie kan over het algemeen succesvol als geneesmiddel worden ingezet, zolang de ziekte of klachten nog in een omkeerbaar stadium zijn. Naarmate het ziekteproces is voortgeschreden en er bijvoorbeeld misvormingen aan de gewrichten zijn ontstaan, worden de mogelijkheden tot genezing beperkter. Homeopathie kan dan wel ingezet worden om pijnklachten te bestrijden en de kwaliteit van leven te verhogen.

 

Ook in acute, levensbedreigende situaties kan homeopathie ingezet worden. Overleg met de reguliere behandelend arts is hierbij belangrijk. Bijvoorbeeld bij ernstig verlopende virusinfecties, waar regulier soms geen oplossing voor heeft, kan homeopathie een uitkomst bieden.

 

Tijdens de zwangerschap zijn homeopathische geneesmiddelen niet gevaarlijk, mits door een deskundige voorgeschreven. Een homeopathische behandeling is bijna altijd bevorderlijk voor de gezondheid van de moeder en het nog ongeboren kind. Het slikken van geneesmiddelen op eigen initiatief raad ik in deze periode af.

 

Iedereen reageert op zijn eigen manier op een homeopathisch geneesmiddel. De een zal een snelle verbetering merken, terwijl bij een ander de verbetering heel geleidelijk verloopt. Kinderen reageren vaak snel en gunstig op homeopathie en kunnen vaak met inzet van homeopathie 'antibioticakuurtjes' en KNO-ingrepen ontlopen.

 

Er zijn veel gezondheidsproblemen die regelmatig homeopathisch worden behandeld: psychische problemen, chronische ziekten, acute klachten. U kunt voor al deze klachten bij mij terecht. Een klassiek homeopaat werkt altijd vanuit een holistische visie en bekijkt iedere patiënt als een individu. Daarbij heb ik een aantal gebieden waar ik me op heb gespecialiseerd. Aan de rechterkant van de pagina worden de vijf belangrijkste genoemd.

groep

Voor iedereen

Klassieke homeopathie is een diepwerkende geneeswijze voor lichamelijke én emotionele klachten. Onderaan de website worden enkele voorbeelden genoemd van veelvoorkomende klachten waarmee u bij een klassiek homeopaat terecht kunt. Een aantal onderwerpen waar ik me verder in verdiept heb, staan hieronder

Thema's

vaccinaties

Vaccinaties

Vaccinaties zoals aangeboden door het RIVM zijn niet verplicht. U kunt er voor kiezen het programma (deels) te volgen. Er zijn ook alternatieven. Klik hier voor meer informatie.

burn-out

Burn-out

In mijn eindscriptie voor homeopathie heb ik onderzocht hoe homeopathie kan worden ingezet bij burn-out.

Een samenvatting van de scriptie kunt u hier bekijken. Samenvatting scriptie

het jonge kind

Het jonge kind

Als pedagoog heb ik altijd al interesse gehad in jonge kinderen, met name 0 tot 4 jarigen. Kinderen reageren vaak erg goed op homeopathie, daarbij kennen de middelen weinig bijwerkingen. Lees meer over homeopathie en kinderen.

zwangerschap

Zwangerschap

Voor veel vrouwen is dit een bijzondere periode in hun leven. Toch kunnen er allerlei klachten zijn. Homeopathie kan worden toegepast tijdens de zwangerschap, rondom de bevalling en daarna.

menopauze

Menopauze

De menopauze kan gepaard gaan met fysieke, emotionele en psychische symptomen. Homeopathie kan u ondersteunen weer uw eigen, nieuwe balans te vinden. Klik hier voor meer informatie.

sportblessures

(Sport)blessures

Als hardloper en sportmasseur weet ik hoe vervelend een blessure kan zijn. Een spoedig en grondig herstel is belangrijk. Homeopathie kan hier bij helpen.

Te behandelen klachten zijn onder andere:

 • Allergie en hooikoorts
 • Terugkerende keel-, neus- en oorklachten
 • Stress, overspanning, burnout
 • Huidproblemen, bv eczeem en psoriasis
 • Hoofdpijn, migraine
 • Pijnlijke gewrichten, pezen, spieren
 • Verzwakte weerstand, minder energie
 • Chronische aandoeningen
 • Angsten en fobieën
 • Vermoeidheid, slapeloosheid
 • Onrust, ADHD, dyslexie
 • Blijvende klachten na vaccinaties
 • Bijwerkingen van medicatie
 • Menstruatie, zwangerschap, overgang
 • Niet lekker in je vel zitten, zoals veel boos, verdrietig of somber zijn
 • Menstruatieklachten en/of huidklachten bij pubers
 • In de knel tussen ambities en zorgtaken
 • Als loslaten/verwerken moeilijk is

Mocht u twijfelen of homeopathie iets voor u kan betekenen, dan kunt u contact met me op nemen. Onder de menu-optie CONTACT vindt u de contactgegevens.

Copyright (c) 2011-2018